Sla inhoud over

Gastlessen over pesten en geweld

Helaas is het nog veel te vaak in de media: agressie en geweldsincidenten op scholen. Ook krijgen steeds meer beroepsbeoefenaren in hun werk te maken met geweld en agressie.
Wilt u ook uw leerlingen stimuleren om na te denken over agressie en geweld? En wilt u hen geweldloze alternatieven bieden? Dit kan met gastlessen, workshops of lezingen van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG). Leerlingen worden gestimuleerd om na te denken over agressie, geweld, wapengebruik en pesten op school en in hun beroepspraktijk.

Ervaren gastdocenten van de LSTZG geven sinds 2005 -onder het motto “Wapen jezelfmet Woorden”- gastlessen, workshops en lezingen in het voortgezet onderwijs om het onderwerp (zinloos) geweld (pesten, agressie, geweld en wapengebruik) bij leerlingen bespreekbaar te maken.

De doelstelling van onze gastlessen is jongeren bewust te maken van agressie, geweld en wapenbezit in het voortgezet onderwijs en hun rol als slachtoffer, dader en omstander.

In de afgelopen jaren zijn ruim 1000 gastlessen gegeven op verschillende schooltypes: praktijkonderwijs, VMBO, HAVO en VWO, ZMOK-scholen en jeugdinstellingen.

Voor meer informatie en het aanvragen van de gastlessen gaat u naar www.wapenjezelfmetwoorden.nl